Múlt, jelen, jövő – ez a Club Tihany Resort

Nem túlzás állítani, hogy a magyar szív Tihanyban dobban, tán nincs is fontosabb falu az országban. A tó közepén lévő dimbes-dombos félsziget szinte mindenhonnan meghatározza a tó látványát. Tihany ráadásul szakrálisan és történelmileg is kiemelkedően fontos, hogy a nyelvi vagy közlekedési jelentőségéről ne is beszéljünk.

Kun Attila tervei alapján 1963-ra készült el a mai Club Tihany egyik fő épülete, a Tihany Szálló. A siófoki Balaton Szálló terveinek módosításával alakult ki a tömb, amit 1985-ben jelentősen átépítettek, komplett új szárnyat kapott. A híres magyar filmben, a Pogány madonnában itt lakott Ötvös Csöpi is. Az épület elkészültekor nagyon modernnek számított: a tóra merőleges tájolás miatt mindegyik szobájából látszott a tó, illetve “Mopresszója” is volt, ami moziként és lokálként is tudott üzemelni.

A szálló mostani formája és kialakítása egy osztrák és magyar cégekből álló konzorciumnak köszönhető, akik közösen hozták létre az immáron Club Tihany nevet viselő üdülőtelepet, 1983-86-ban. Ez a tulajdonosi kör változatlan azóta is.

A Club Tihany már a 80-as években egy teljesen új koncepciót valósított meg a Balaton mellett. A klubnyaralás lényege ugyanis, hogy a turisták az objektumon belül minden olyan szolgáltatást megkapjanak, ami a teljes ottlétükhöz szükséges. Így a klubhotelben uszoda, konditerem, szauna, fodrászat, teniszcsarnok, medence és több bár is kialakításra került. A kezdetektől lehet csónakot, szörföt, vitorlást, vízibiciklit bérelni és rendelkezésre áll gyermekmegőrző is. Mára ezek a szolgáltatások jelentősen kibővültek, a gyermekanimáció, sportfoglalkozások, wellnes és spa részleg valamint a szabadtéri színpad kínálatával.

Az egykori Tihany Hotel nem nyújtott elegendő férőhelyet, így megtoldották azt egy újabb szárnnyal. Aki ma megszáll a Club Tihanyban már ezt a kialakítást láthatja, ahol az eredeti, vízre merőleges szárny L alakban csatlakozik az új épülethez. Emellett a szállodaépület körüli parkba Dániából érkezett 1985-ben 161 vörösfenyőből épült faház is. Ezek egészültek ki a borházakkal és a svájci Kalmár házikókkal.

A Club Tihany Resort ma a festői Tihanyi félsziget csúcsán, közvetlen vízparton, 130 000m2-en várja vendégeit a Balaton part legnagyobb konferencia (2600 fő) és szállás (1450 fő) kapacitásával, 1200m2-es wellness szigettel, számtalan gyermek- és sportprogrammal.

A hotelrészben 330 nem dohányzó, különböző típusú, tájolású, részben balkonos, klimatizált és klímamentes szobával áll vendégeik rendelkezésére. A szobák bútorzata, felszereltsége biztosítja mind a csak néhány napot, mind pedig a hosszabb időszakot itt eltölteni kívánó vendégek teljes kényelmét.

A szálloda épületét körülvevő, hangulatos őspark fáinak árnyékában 160 részben kilmatizált, különböző típusú, férőhely kapacitású és elhelyezkedésű, konyhával rendelkező faházakban kínál a komplexum szállás lehetőséget az inkább ezt a szállás formát kedvelő, pihenni vágyó kedves Vendégeknek. A faházakban a házi kedvencek is szívesen látott vendégek.

A Club Tihany Resort történetében különleges szerepet játszik a tulajdonosi hűség és az állandóság. A 80-as évektől kezdve ugyanaz a tulajdonosi kör birtokolja a szállodát, ami ma is egy család kezében van. Ez a családi hagyomány és az üzleti örökség tovább él, hiszen jelenleg a második generáció vezeti a szállodát, de nem egyedül: szakértő csapatot vonnak be a napi működésbe és a fejlesztésekbe, biztosítva ezzel a Club Tihany Resort folyamatos magas színvonalát és vendégcentrikus szolgáltatásait.

A jelentős modernizációs folyamat során szobák, fürdőszobák, közös terek, közös mellékhelyiségek, gyermekanimáció, szabadtéri színpad, wellnes és spa, éttermi szolgáltatások – valamint a rendezvényes területek folyamatos felújításával a Club Tihany Resort ismét a Balaton-felvidék egyik legkedveltebb üdülőhelye és rendezvényhelyszíne. A fejlesztési folyamat további fokozatai várhatóan 2024-ig lezárulnak, és látványos változást fognak hozni a Club Tihany Resort vendégei számára.

Károly Tamás, igazgató, Club Tihany Resort

Károly Tamás

igazgató

“Büszkeséggel tölt el és talán jó példaként is szolgálhat a mai fiataloknak, hogy a legalsó lépcsőfokról indulva, folyamatos tanulással és képzésekkel sikerült a szállodában elérhető legmagasabb pozícióig jutnom.”

Az én történetem…»kattints«

Csizmadia Beáta

értékesítési vezető

Csizmadia Ildikó

front office vezető

Kiss Marianna

személyügyi vezető

Kocsis Miklós

F&B manager

Mandák Zsolt

IT vezető

Markó Tiborné, Bea

housekeeping vezető

Mesterházy Katalin

wellness részleg vezető

Róka László

műszaki vezető