Alternatív terápiák

Tibeti hangtálmasszázs


A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben.
 

Ha a test blokkmentes, akkor a hangrezgések áthaladnak és kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.
 

A rezgéseket a páciens azonnal érzékeli s a folyamatos hang és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul.
 

Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede vízből van, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol egész szervezetünkre: szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A bőrön keresztül hatolnak testünkbe a rezgések, eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, megmozgatva a mintegy 100 billióra becsült sejtet, ezért minden sejtünk masszázst kap. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett hangolják szervezetünket, helyreállítva energetikai tervrajzunk eredeti minőségét.
 

Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk ilyenkor, s a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

 

A hangmasszázs, hangterápia hatásai
 

  • Stressz okozta feszült állapotok oldódása
  • Légzés javulása, elmélyülése
  • Immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
  • Energiablokkok oldódása
  • Nyak, váll, hát, deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
  • Fejfájás, alvászavarok elmúlása
  • Emésztési szabályozás, alhasi görcsök oldódása
  • Keringési zavar, magas vérnyomás helyreállítása
  • Tanulási nehézség, koncentráció, motiváció javulása

 

Auratisztítás


Az aura tisztítása nem más, mint megszabadulni a káros és idegen rezgésektől, amelyek kártékonyan befolyásolják az aura milyenségét. Ezzel tehát megszabadulhatunk a betegségekért felelős rossz behatásoktól is. A tisztítással képesek leszünk pozitív gondolatok befogadására, elfogadjuk új emberek segítségét, akik lelki felemelkedésünkben segíthetnek, és könnyebben elutasítjuk az ártó vagy negatív gondolatokat is.

 

Csakratisztítás 


A csakra szó jelentése kerék, az emberi test energiaközpontjait jelöli. A keleti felfogás szerint a csakrák megfelelő működésének jelentős hatása van az egészségre.

Ha azonban valamelyik csakra gátolt, az energia nem tud megfelelően áramlani, és ez hosszú távon az ideális egyensúly megbomlásához vezet.

A csakratisztítás a test öngyógyító képességét is aktiválja, így az egészséges élet alapvető eleme.

 

Elemfeltöltés


A hagyományos kínai orvoslás több ezer éves filozófiai és gyakorlati kezelési rendszerébe szervesen beépült az 5 elem tana és az ezzel kapcsolatos összefüggések. 

Az elemek rezgésekkel, vagyis színekkel és hangokkal, érzékszervekkel és ízekkel, sőt érzelmekkel is összefüggnek. 

Amikor az öt elemmel dolgozunk a szervekben, mirigyekben és az érzékszervekben lévő életerőt megtisztítjuk és átalakítjuk.

 

Reiki kezelés


Reiki = univerzális életenergia. Egy önálló rendszer, mindenki számára elérhető és alkalmazható eszköz, megtapasztalható hatásaival tanít és segít az életminőség javításában. A Reiki kapcsolódik minden olyan törekvéshez, amely a test-lélek egységét és harmóniáját szolgálja. Segít a fizikai, érzelmi és mentális problémákon.

  

Fülgyertyázás


A fülgyertya lenvászon alapanyagú méhviasszal átitatott üreges henger, égésekor az égő láng alatt légritka tér keletkezik, amely vákuumhatást eredményez. A szívóhatás következtében a kezelt zónák területén vérbőség keletkezik, nő a váráramlás sebessége. Ezáltal elszállítódnak a salakanyagok, megindul a váladékfolyás. Az ingerek a fülön található reflexzónákra is hatnak, stimulálva többek között a garat nyirokrendszerét. Az egész test relaxációját, energiaharmonizációt érhetünk el. Alkalmas fül-, homlok és melléküregek gyulladásai, halláscsökkenés, nátha, megfázás, szénanátha, fejfájás, migrénes panaszok, nyakmerevség esetén.

 

Testgyertyázás 


A gyertya egy viasszal –esetleg gyógynövénnyel is- átitatott kürtő alakú vászon.
A testgyertyát főleg az akupunktúrás pontok felett alkalmazzuk. Nagyon sokoldalú a felhasználása. Mindenféle fájdalom csillapítására, funkciók helyreállítására alkalmas, pl. gerinceredetű fájdalmak, fogyás elősegítésére, bélrendszeri gondok esetén, nőgyógyászati bajok, potencia zavar.

 

Csakragyertyázás


A csakrák testünk energiaközpontjai, melyekhez bizonyos folyamatok, szervek képességek társíthatók. A csakrák energiáit a hozzájuk tartozó színek, illatok, ásványok segítségével is lehet befolyásolni.Erre különösen alkalmas a csakragyertya melynek színét és illatát az adott csakrapontnak megfelelően választjuk ki. A csakrapontra helyezve a gyertya hő és enyhe vákuumhatással, füstgázaival gőzeivel stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket. Emellett bioenergetikai hatásával  segít helyreállítani az emberi szervezet energiarendszerének betegség vagy külső hatások miatt megváltozott egyensúlyát.