Egyéb sportlehetőségek

Alábbi sportpályáink, eszközeink térítésmentesen állnak szálló vendégeink rendelkezésre a foglaltság függvényében:

  • Streetball
  • Tollaslabda
  • Lábtengó
  • Strandröplabda
  • Strandfoci
  • Szabadtéri óriás sakk
  • Szabadtéri fitnesz eszközök

 

Nyári felnőtt sport animáció keretében:

Aerobik , step aerobik,teljes alakformálás, streching, vízitorna, fitt-ball, gerincgimnasztika, Nordic Walking túra, gyalogtúra, íjászat

 

Környékbeli sportlehetőségek:
 

Golf : Royal Balaton Golf&Yacht Klub – Balatonudvari – 15 km
 

Túrázás:
Ismerje meg az Európa Diplomás Tihanyi-félsziget természeti értékeit a területet jól ismerő szakember segítségével! A Balaton-felvidéki Nemzeti Park gyalogtúrái a Lóczy-gejzír sétaút nyomvonalán haladnak, ezen belül, érdeklődéstől függően, többféle útvonal választható. 

1./ Tihany, Sajkod - Apáti-tető - Őslevendulás - Nyereg-hegy - Sajkod útvonal bejárása. Az indulóhely megközelíthető különjáratú autóbusszal vagy a faluban közlekedő gumikerekű kisvonattal. A csoport a túra indulópontjára érkezik vissza. 

2./ Kiserdő - Belső-tó - Aranyház - Családi Szabadidőpark útvonal bejárása. Az indulóhely megközelíthető menetrendszerinti autóbusszal. A csoport a faluból indul és oda is érkezik. 

3./ Hajóállomás - Ciprián-forrás - Barátlakások - Óvár - Visszhangdomb útvonal bejárása. Az indulóhely megközelíthető hajóval, és menetrendszerinti autóbusszal is. A csoport Tihany faluba érkezik a túra végén. 

A túrák során hallhatnak az érdeklődők a félsziget földtörténeti múltjáról, kultúrtörténeti emlékeiről, növény- és állatvilágáról. 

Túra időtartama kb. 3 óra.
Előzetes időpontegyeztetés szükséges, legalább két héttel a túra előtt! 

 

Lovaglás: ~ 2km

Lovaglásra már rengeteg alkalmas helyszín és lovarda áll rendelkezésünkre szerte az országban. A tihanyi Belső-tó partján található lovardának azonban nincs párja. Ami rendkívül különlegessé teszi ezt a helyet, az nem egy csillogó-villogó építmény vagy modern technológia, éppen ellenkezőleg az az a fajta hagyománytisztelet és tradíció követés, aminek köszönhetően a lovakat, kiscsikókat, szamarakat és öszvéreket szinte a maguk természetes környezetében figyelhetjük meg, miközben egyszerre élvezzük a csodálatos panorámát.

 

Kalandpark: Kalandsziget Tihany – 6 km

A Kalandszigeten a Balaton lenyűgöző látványa mellett jelenleg mintegy 40 akadály várja a látogatókat. A Kalandsziget Tihany kalandpark is, meg nem is.Három különböző nehézségi fokú akadálypályán, a mászófán, vagy a félköríves lecsúszó pályán kihívást és kalandot, míg a fák tövében, Tihany természetvédelmi környezetében nyugalmat és pihenést is találnak kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek.

 

Futballpályák (hivatalos) a környéken: Tihany központ, Balatonfüred